Gerbilarium of Gerbil terrarium?

In 2009 haalden wij de term ‘gerbilarium’ naar Nederland. Op dat moment was er nog geen speciale gerbil kooi verkrijgbaar in Nederland. Terwijl ze in het buitenland al jarenlang prachtige kooien maakten.
Net zoals de koppelmethode, waar ze in het buitenland al bezig waren om die te ontwikkelen, werd die in Nederland nog amper toegepast.

Zowel de koppelmethode als het gerbilarium hebben wij zelf doorontwikkeld. En op dit resultaat zijn we ontzettend trots!
De koppelmethode heeft al duizenden gerbils aan een nieuw vriendje geholpen, vele fokkers gebruiken dit en ook voor de baasjes is dit een fijne methode om zelf de koppeling te doen.

Maar ik dwaal af, de kooien!
Wat belangrijk is aan een gerbil kooi:
-de ventilatie, letterlijk van levensbelang
-volledig knaagproof, want ze slopen bijna alles!
-een verdieping (niet perse heel belangrijk, maar ik vind ze onmisbaar).

Met dit en de voorbeelden uit het buitenland gingen wij aan de slag.

Deksel

Mijn vader kwam met het ontwerp voor een deksel.
Niet zomaar een paar latjes tegen elkaar aan gespijkerd met gaas er tussen, nee een écht deksel.
De afwerking is perfect, geen kinderhandje die zich hier aan kan bezeren.
En robuust. Niet kapot te krijgen! Wij gebruiken de hoogste kwaliteit materialen en met het vakmanschap van mijn vader (die wij zelf inmiddels ook goed beheersen) is het een geweldig product.

Standaard maken we onze deksels zonder klepje, maar ook mét is mogelijk.

Wij maken de deksels nog steeds met z’n drieën. Mijn vader, mijn man en ik zelf. Nog nooit een enkele klacht gehad, iedereen is enthousiast!
Leuk weetje: toen ik in 2006 begon met het fokken van gerbils heeft mijn vader al eens deksels voor me gemaakt. Hoewel het idee erachter nog steeds hetzelfde is en de materialen ook redelijk gelijk zijn gebleven zie je duidelijk het verschil tussen de eerste deksels en de afgewerkte deksels voor de verkoop van nu.
Maar aan de robuustheid is niets veranderd. Oersterk!

Oja, we maken ze ook met klepje, maar gezien dit minstens dubbel zoveel werk is en er meer materiaalkosten zijn, is de prijs hiervan helaas wel hoger.
Je kunt natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Gerbilarium

Foto: zoals je ziet zijn onze kooien ook prima te gebruiken als hamster kooi!

Qua verdiepingen hebben wij altijd veel geëxperimenteerd.
Wij kunnen alles maken. Meestal wordt ons gevraagd voor kleine plateaus in de hoek en deze gebruiken wij zelf ook in onze fokkerij.
Genoeg ruimte voor een voerbakje, snacks en een drinkflesje boven te hangen, bruggen aan vast te maken etc, maar je bent toch nog vrij in inrichting van de kooi.

Wij vinden het belangrijk dat de dikte van het glas goed is. Er hoeft geen water in, maar kwaliteit willen we wel!

Geen schuifdeurtjes in een gerbilarium

In een gerbilarium zitten dus geen schuifdeurtjes. In een gerbil terrarium (hieronder) zitten dat wel.

Wel of geen schuifdeurtjes?
De keus voor met/zonder schuifdeurtjes is eigenlijk gewoon op gevoel. Je ontdekt zelf de voor- en nadelen pas als je de kooi thuis hebt staan.

Met onze terraria kun je niet verkeerd kiezen. Ons deksel is namelijk net zo eenvoudig te gebruiken als de deurtjes. Dit in tegenstelling tot de meeste terraria die met geperforeerde platen werken die én zwaar zijn én vaak niet van buitenaf op te tillen zijn én die je bijna nergens veilig neer kunt zetten. Je kunt ze niet ergens tegenaan zetten (want dat beschadigd alles in je huis). Er zijn zelfs terraria op de markt waar die roosters zelfs vastzitten. Dan moet je verplicht de deurtjes gebruiken.

Zelf gebruik ik nog steeds alleen gerbilaria. Dus zonder schuifdeurtjes. Ik zie zelf weinig voordelen om alles te gaan vervangen.

Ergens in de afgelopen jaren is het fabeltje de wereld in geholpen dat gerbils moeilijk tam zouden worden in een gewoon gerbilarium waar je de gerbils van boven benaderd. Ik kan niets anders zeggen dan dat dit de grootste onzin is. Gerbils zijn hele slimme beestjes, onderschat ze niet! Ze weten héél goed het verschil tussen een mens en een roofdier. Ze weten ook heel goed waar het voer en lekkers vandaan komt. Dus wees niet bang dat dit van enige invloed gaat zijn. Niets is leuker dan een gerbil die direct via je arm omhoog rent naar je schouders toe.
Een gerbil schrikt in de periode van tam worden vooral van geluiden, of onverwachte bewegingen in de ruimte. Een deur die ineens open gaat bijvoorbeeld. Dat jij de kamer plots in komt lopen is een grotere schrik dan jij die de hand in de kooi doet.

Gerbil Terrarium

Ons terrarium is toch wel ons paradepaardje. Er is gewoon écht over nagedacht.

met licht gewicht deksel, perfect voor kinderen
met open blik, geen storende profielen in zicht
verkrijgbaar met witte en zwarte grond profielen
natuurlijke uitstraling creëren? Dat kan met ons terrarium perfect
geen industriële look of harde elementen.
de bodembedekking plaat beschermd het profiel. Er kan dus geen zand tussen de profielen/deurtjes komen. Dus geen geknars!
uitneembare bodembedekking plaat en deurtjes. Zo kun je álles schoonmaken

Deze kooi heeft Eco nest als bodembedekking.

Waarom Gerbil.nl?

Wij bieden kwaliteit. Geen slechte afwerking. Onze deksels zijn veilig! Geen plateaus waar je je handen aan open haalt of deksels die te scherp zijn om door kinderen te worden vastgepakt.

Wij bieden service. Je hebt 9 van de 10 keer te maken met Hilda, die vrijwel alle communicatie doet. Via de e-mail en Whatsapp heb je razendsnel antwoord. Wij denken graag met je mee en we doen nét dat stukje meer moeite voor je.
En als er toch vragen of problemen zijn achteraf? Alle klanten zullen 100% beamen dat de nazorg net zo soepel loopt als de verkoop.

Wij bieden de beste informatie door onze jarenlange ervaring (sinds 2006!). Je kunt voor al je vragen bij ons terecht, en een stagiair zul je wel kunnen aantreffen, maar zal je geen gerbils verkopen.