Speelgoed in de kooi

Natuurlijk mogen er bij gerbils geen speeltjes ontbreken. Gerbils zijn enorm levenslustig en zijn dag in dag uit druk in de weer met spelen en graven en vooral ook knagen. Gebruik daarom geen plastic speeltjes, gerbils knagen plastic speeltjes snel kapot, dan ontstaan er scherpe randjes of ze krijgen stukjes binnen met alle gevolgen van dien.

Het beste is om houten speeltjes te gebruiken. Huisjes van hout, boomstammen van hout met gangen erdoor heen, en hele houten speeltoestellen!
Ook klimtouwen zijn erg leuk. Hieronder zie je Leon (helaas overleden in 2012) bezig met zijn favoriete onderdeel: touw slopen!
Hij woonde in een 1m50 kooi en stond in onze huiskamer en was wekenlang bezig met zijn touw. Menig gerbil is dol op touwen. In de vorm van een ring, of met diverse knopen. De ene gerbil maakt er een heerlijk nestje onder, de ander loopt er uren aan te sjorren tot het hele touw naar de knoppen gaat, en een ander kan er uren lang in springen en schommelen.

Goedkoop speelgoed

Natuurlijk is het niet nodig om al het speelgoed te kopen. Zoals in een andere pagina genoemd kun je heel goed houten takken gebruiken.
Verder kun je bijvoorbeeld een gat in een kokosnoot boren en al het kokos eruit halen, koken, laten drogen en klaar is je huisje!
Of een bloempot. Een deel eruit slaan, de randen goed schuren, en je hebt een mooi natuurlijk ogend huisje!

Hou je van knutselen? Met kranten en water kun je heel veel leuke speeltjes maken, of je maakt een doolhof of huis van een kartonnen doos.
Volstoppen met hooi of snippers papier, en hier en daar een snackje verstoppen. Succes verzekerd!

Maar ook in onze webshop kun je je lol niet op, zoveel speelgoed! Hieronder een kleine collectie.